JUAN ANTONIO MASOLIVER

escriptor

Va néixer a Barcelona el 1939. Llicenciat en filologia romànica per la Universitat de Barcelona, va ser lector a un institut d’educació secundària a Gènova, al Trinity College de Dublín i al King’s College de Londres. És catedràtic de Literatura Espanyola i Llatinoamericana de la Universitat de Westminster de Londres i crític literari del suplement Cutura/s de La Vanguardia.

Amb Voces contemporáneas (2004) i Las libertades enlazadas (2000) presenta una àmplia recopilació d’articles i assajos sobre literatura espanyola i mexicana. El 2014 la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic (UNAM) publica Elogio de la mosca i La biblioteca del fabulador, breus antologies de Masoliver de l’obra narrativa i d’assajos d’Augusto Monterroso. Ha estat curador de les antologies del conte espanyol The Origins of Desire (Serpent’s Tail, Londres) i, amb Fernando Valls, de Los cuentos que cuentan.

Com a narrador ha publicat els llibres de relats La sombra del triángulo (1996), La noche de la conspiración de la pólvora (2006) i La calle Fontanills (2010). També les novel·les Retiro lo escrito (1988), Beatriz Miami (1991), La puerta del inglés (2001), El ciego en la ventana (2015) i la recent La inocencia lesionada (2016).

La seva obra poètica ha estat recollida a Poesía reunida (1999). Posteriorment, ha publicat La memoria sin tregua (2002), Sonia (2008), Paraísos a ciegas (2012) i el llibre de poemes en català El laberint del cos (2008).

Ha traduït, entre altres autors, Cesare Pavese, Giorgio Saviane, Carson McCullers, Djuna Barnes i Vladimir Nabokov.

Participa a la conversa:

VIDES OBSESSIVES

© Edu Gisbert / Sonia Hernández

Pin It on Pinterest

Share This