JAVIER CERCAS

escriptor

Va néixer a Ibahernando (Càceres) el 1962. És escriptor, autor de més d’una quinzena d’obres entre novel·la i assaig, i professor de literatura espanyola. El 1987 escriu la seva primera novel·la, El móvil, i el 200o publica Relatos reales, una recopilació de cròniques que va escriure a El País i que combinen cròniques que condensen esdeveniments del mateix autor amb d’altres que narren històries d’altres personatges.

L’any 2001, ja amb trajectòria dins la narrativa, escriu Soldados de Salamina, novel·la que va ser portada al cinema per David Trueba i que fou àmpliament guardonada amb els premis Ciutat de Barcelona, Llibreter, Qué Leer, Salambó, Ciudad de Cartagena, Extremadura, CRISOL, Internacional de Literatura Grinzane Cavour i The Independent Foreign Fiction Prize.

La seva obra també inclou altres títols com Anatomía de un instante (2009), guanyador del Premi Nacional de Narrativa i Literari Internacional Mondello-Ciudad de Palermo, o el seu darrer llibre, El impostor (2014), també basat en la vida d’Enric Marco.

Participa a la conversa:

ESCRIURE IMPOSTORS

Pin It on Pinterest

Share This