Del 9 al 29 d’abril

Complementari ALTRES ENTITATS

Exposició:

Paisatge, paraula i ciutat

 

 

Del 9 al 19 d’abril – Façana de la Biblioteca Marià Vayreda d’Olot

La ciutat és, des de sempre, un dels elements al voltant del qual els escriptors articulen les seves obres. És allà on tot passa; l’escenari en què s’encabeixen les vides, peripècies i els arguments dels personatges; en ocasions, la ciutat esdevé un personatge més –potser el central?- de les obres literàries.

De la mà d’alguns escriptors el paisatge urbà acaba per ser descrit, retratat o dibuixat amb tota la riquesa de matisos de la qual la llengua és capaç i ens ajuda a anar configurant el nostre mapa mental d’una trama urbana en concret, de les seves olors, dels seus sorolls, de la seva llum canviant o de les ombres més fosques i dels diferents estats emocionals que se’n deriven. Gràcies als particulars punts de vista dels autors que han “escrit la ciutat” i de les seves percepcions més personals anem interioritzant, sense adonar-nos-en, els traços més significatius i determinants d’aquests paisatges, fet que marcarà la nostra percepció de la ciutat.

Amb l’objectiu de posar de manifest aquesta relació entre paisatges urbans i literatura, l’Observatori del Paisatge de Catalunya i l’Escola d’Art d’Olot han produït l’exposició “Paisatge, paraula i ciutat” en el marc del Festival MOT. A partir d’una selecció de diversos paisatges urbans descrits per escriptors que aquest any assistiran al Festival MOT, els alumnes de fotografia de l’Escola d’Art d’Olot han generat fotografies que il·lustren els textos. El resultat són set lones de gran format exposades a les façanes de la biblioteca Marià Vayreda d’Olot.

CRÈDITS

Fotografies de Badalona, Barcelona i Londres  – Gemma Milà, Damià Marsal, Aida Campàs, Andrea Ortiz

Fotografia de Beirut – Iana Cardellach, Júlia Pagès, Oriol Rodríguez, Carlos Franco

Fotografies de Paris, Nàpols i Atenes – Pol Vila, Susagna Espigulé, David Felip, Sara Cuadrado

Ho organitza: MOT. Festival de literatura de Girona i Olot, juntament amb l’Observatori del Paisatge i l’Escola Superior de Belles Arts i Disseny d’Olot

Passeig Blay 4, Olot

Pin It on Pinterest

Share This