Del 9 a l'11 d'abril

Complementari MOT

Exposició

Les ciutats europees

de la Fundació Josep Pla

Sala La Carbonera, durant els dies del MOT a Olot

Entrada lliure

Ho organitza: MOT. Festival de literatura de Girona i Olot

“El viatger ideal serà sempre per a mi Stendhal. A Stendhal li interessa sobretot el que passà successivament per davant dels seus ulls, absolutament tot: la gent, la conversació, la manera de viure, la política, els costums, l’arqueologia –i l’art, naturalment. Viatjar amb un criteri d’especialització em sembla una mica ridícul”

Josep Pla. Viatge a la Catalunya Vella.

Barcelona: Ed. Destino, OC IX, 1968, p. 304

“Josep Pla, des de molt jove, es dedicà activament al periodisme: des de 1920 i al llarg de vint anys fou corresponsal de premsa de dos importants periòdics catalans, La Publicitat i La Veu de Catalunya, i del madrilenyEl Sol, i viatjà per tot Europa (París, Gènova, Itàlia, Berlín, Moscou, Londres, Estocolm…). En aquesta incessant activitat no deixà mai d’observar la realitat, de llegir constantment i d’escoltar i conversar a totes hores. Així es convertí en el primer escriptor modern de llibres de viatges en català. (..)

Aquesta mostra vol donar una visió succinta d’aquesta gran labor de divulgació de la realitat de la nostra Europa que Pla dugué a terme al llarg de la seva vida. Donem com a punts de referència sis ciutats per les quals l’escriptor sentí singular fascinació: París, Madrid, Roma, Berlín, Londres i Atenes. Hem prestat especial atenció al profund coneixement que Pla mostra del literats i pensadors de les cultures que aquestes ciutats simbolitzen”

Teresa Lloret (2010)

Passeig Blay 4, Olot

Pin It on Pinterest

Share This