Del dimecres 15 al dissabte 18 d’abril, 22.30 h / diumenge 19 d’abril, 18 h

Cinema Truffaut

Cicle de cinema

Una passejada per la ciutat

Amb motiu de la celebració del festival MOT 2015, el cinema Truffaut proposa un programa relacionat amb algunes de les ciutats (Roma, Berlín, Atenes) i perifèries urbanes que protagonitzaran les converses entre escriptors i lectors a Girona entre el 16 i el 19 d’abril de 2015. Al mateix temps, pretén plantejar una reflexió sobre la importància que adquireixen les “ciutats de cine” en la construcció de les narratives urbanes dels segles XX i XXI.

 

Dimecres 15 d’abril: Petit Indi (Catalunya, 2009)

Director: Marc Recha. Intèrprets: Marc Soto, Eduardo Noriega, Eulàlia Ramon, Sergi López, Pere Subirana. Gènere: Drama. Durada: 92 min. Idioma: Català.

L’Arnau viu a casa la seva germana, amb un germà pròdig i un oncle extraviat. Tothom va una mica a la deriva des que la mare, la Filo, ha estat empresonada. Aviat tindrà lloc el judici: per a l’Arnau és important guanyar-lo. El jardí secret de l’Arnau són els animals. Entre concursos de cant d’ocells i curses de gossos, l’Arnau farà l’impossible per trobar diners per a un advocat. Però el món és ple de guineus amb bones intencions.

 

Dijous 16 d’abril: Roma (Itàlia-França, 1972). 

Director: Federico Fellini. Intèrprets: Peter Gonzales Falcon, Fiona Florence, Britta Barnes, Pia De Doses, Marne Maitland, Renato Giovannoli, Elisa Mainardi, Raout Paule, Galliano Sbarra, Paola Natale, Ginette Marcelle Bron, Mario Del Vago, Alfredo Adami, Stefano Mayore. Gènere: Drama – Comèdia. Durada: 128 minuts. Idioma: italià.

Roma és un retrat de la ciutat eterna dels anys immediatament anteriors a la Segona Guerra Mundial construït a partir dels records dels anys d’escolar de Federico Fellini a la ciutat: una ciutat amb una realitat multiforme, inacabable i contradictòria que es mostra a través d’una sèrie d’escenes i personatges heterogenis, amb un estil que combina el lirisme, la sàtira, la nostàlgia i l’allò truculent sense solució de continuïtat. Una de les millors obres del gran cineasta italià.

 

Divendres 17 d’abril:One, two, three (Estats Units, 1961)

Director: Billy Wilder. Intèrprets: James Cagney, Pamela Tiffin, Horst Buchholz, Arlene Francis, Liselotte Pulver, Howard St. John, Hanns Lothar, Leon Askin, Ralf Walter, Karl Lieffen, Hubert von Meyernick. Gènere: Comèdia. Durada: 108 min. Idioma: Anglès (subtitulada en castellà).

Temps de la Guerra Freda. C.R. MacNamara, representant d’una multinacional de refrescos al Berlín Occidental, fa temps que projecta introduir la seva marca a l’URSS. Però, en contra dels seus desitjos, el que el seu cap li encomana és cuidar la seva filla Scarlett, una jove de divuit anys rebel i esbojarrada que ja ha estat promesa quatre cops i que està a punt d’arribar a Berlín. El pitjor, però, serà que, eludint la vigilància de MacNamara, la jove s’enamora d’Otto Piffl, un jove comunista que viu a l’Alemanya Oriental.

 

Dissabte 18 d’abril: Mia aioniotita kai mia mera (La eternidad y un día) (Grècia, 1998)

Director: Theo Angelópulos. Intèrprets: Bruno Ganz, Isabelle Renauld, Fabrizio Bentivoglio, Achilleas Skevis, Alexandra Ladikou, Despina Bebedeli, Eleni Gerasimdou, Iris Atziantoniou, Nikos Kouros, Alekos Udinotis, Nikos Kolovos, Mihalis Yanatos. Gènere: Drama. Durada: 130 min.

Idioma: Grec (subtitulada en castellà).

Alexander, un escriptor grec a qui queden pocs dies de vida, necessita resoldre un dilema: morir com algú aliè als altres o aprendre a estimar-los i comprometre’s amb ells. Un cop escollida la segona via, llegeix les cartes d’Anna, la seva difunta esposa i decideix tancar la seva casa a la platja. Un dia plujós troba algú que li ofereix l’oportunitat d’acomplir el seu compromís: un nen albanès a qui ajudarà a passar la frontera mentre li explica la història d’un poeta grec que va viure a Itàlia i que, després de tornar a Grècia, comprava les paraules oblidades per escriure poemes en la seva llengua natal. A partir d’aquell moment, el nen decideix jugar a buscar les paraules per tal de vendre-les-hi.

 

Diumenge 19 d’abril: Blade Runner (EUA, 1982. Versió digital final cut del director, 2015) Director: Ridley Scott.

Intèrprets: Harrison Ford, Rutger Hauer, Sean Young, Daryl Hannah, Edward James Olmos, Joanna Cassidy, Brion James, Joe Turkel, M. Emmet Walsh, William Sanderson, James Hong, Morgan Paull, Hy Pyke. Gènere: Ciència-ficció. Durada: 112 min. Idioma: Anglès (subtitulada en castellà).

A principi del segle XXI, la poderosa Tyrell Corporation va crear, gràcies als avenços de l’enginyeria genètica, un robot anomenat Nexus 6, un ésser virtualment idèntic a l’home però superior en força i agilitat, al qual s’anomenà Replicant. Aquests robots treballaven com esclaus a les colònies exteriors de la Terra. Després de la sagnant rebel·lió d’un equip de Nexus 6, els Replicants varen ser desterrats de la Terra. Brigades especials de la policia, els Blade Runners, tenien ordres de matar tots els que no haguessin acatat la condemna. Però d’això no se’n deia execució; se’n deia “retirada”.

Preu: 3€

Totes les pel·lícules es projectaran en versió original subtitulada

Ho organitzen: Col·lectiu de crítics de Cinema de Girona i MOT. Festival de literatura de Girona i Olot

 

Passeig Blay 4, Olot

Pin It on Pinterest

Share This