Aquest lloc utilitza "cookies" pròpies i de tercers per a poder oferir-te un millor servei. En navegar pel nostre web acceptes el seu ús. Mes info x

Comissari Mot 2014

David Roas

El comissari del MOT 2014 és David Roas (Barcelona, 1965) és escriptor i professor de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada a la Universitat Autònoma de Barcelona, on dirigeix el Grupo de Estudios sobre lo Fantástico (GEF). És autor dels llibres de contes i microrelats Los dichos de un necio (1996), Horrores cotidianos (2007), Distorsiones (2010; guanyador del VIII Premio Setenil al millor llibre de contes publicats a Espanya), i Intuiciones y delirios (2012), i de la novel·la La estrategia del koala (2013). Especialista en literatura fantàstica, ha publicat, entre d’altres, els assajos La sombra del cuervo. Edgar Allan Poe y la literatura fantástica española del siglo XIX (2011), i Tras los límites de lo real. Una definición de lo fantástico (2011; IV Premio Málaga de Ensayo).

 

Vivim temps molt bons per al gènere fantàstic. Ja sigui encarnat en el terror quotidià, en la ciència-ficció o en el fantasy, la presència de l’impossible i el sobrenatural és cada cop més important en la literatura, el cinema, el còmic, les sèries de televisió i els videojocs.
I això està passant no només en el panorama internacional, sinó també en la cultura catalana, on un ampli nombre d’escriptors, directors i dibuixants estan apostant molt fort per les diverses formes i temes del gènere fantàstic.
Per això, el Festival de Literatura MOT s’ha proposat aplegar a Girona i Olot a un grup d’aquests creadors catalans al costat de destacats autors espanyols i estrangers, i oferir, així, una selecta mostra del que està passant actualment en l’àmbit de la fantasia. Perquè aquest panorama sigui molt més ric i variat, també participaran en el Festival MOT alguns dels més interessants directors i guionistes de cinema de l’actualitat, així com diversos especialistes de primer nivell sobre les diverses manifestacions del gènere fantàstic i la seva història.
La nostra voluntat és crear un espai de trobada per a creadors, lectors i espectadors. Un lloc per parlar i gaudir de la fantasia.

David Roas
Comissari del MOT 2014

Ho organitza:
Amb el suport de: