Leonardo Padura aprofita el MOT per visitar els escenaris de la seva propera novel·la

Visita de Leonardo Padura a l'Alta Garrotxa, amb la directora del MOT.

[et_pb_section admin_label=”section”]
[et_pb_row admin_label=”row”]
[et_pb_column type=”4_4″]
[et_pb_text admin_label=”Text”]

Visita de Leonardo Padura a l'Alta Garrotxa, amb la directora del MOT.
Visita de Leonardo Padura a l’Alta Garrotxa, amb la directora del MOT.

Leonardo Padura va aprofitar el viatge fins a Catalunya, convidat pel Festival MOT, per trepitjar sobre el terreny els escenaris on transcorre la novel·la que està preparant. El dijous 30 de març al matí, l’autor cubà va fer una ruta per l’Alta Garrotxa, acompanyat de la codirectora del MOT, Carme Simon. Junts van visitar el nucli de Beget i diversos enclavaments molt propers a la frontera francesa.

Actualment, Padura està escrivint la novel·la La transparencia del tiempo, que sortirà publicada a finals d’any. La història comença a la Cuba del 2014, on el detectiu Mario Conde ha d’investigar un robatori d’una verge negra, que en realitat es tracta d’una marededéu catalana que data de l’Edat Mitjana. La llegenda explica que la talla va ser trobada al tronc d’una alzina i al llarg dels anys se li han atribuït diversos poders creatius.

El llibre traslladarà el lector fins a l’època de les croades per descobrir per què una marededéu catalana acaba venerant-se a Cuba. La història retrocedeix fins al segle XIII quan els musulmans prenen la ciutat de Sant Joan d’Acre, a l’Israel actual.

“La marededéu és un pretext per parlar de la condició humana. Per parlar de com la història et pot canviar la vida d’un dia per l’altre i com un pastor d’una aldea perduda a la muntanya acaba vivint a Cuba i fent una vida completament diferent”, ha explicat Leonardo Padura.

 
[/et_pb_text]
[/et_pb_column]
[/et_pb_row]
[/et_pb_section]