Taula rodona: “Els comandants de l’escriptura”

Taula rodona: “Els comandants de l’escriptura”

Divendres 24 març - 11:00 h

Sala de graus de Sant Domènec – UdG

organitza
Ho organitza: Bòlit, Centre d’Art Contemporani, en col·laboració amb la Càtedra Ferrater Mora de la Universitat de Girona

Amb la catedràtica, comissària i investigadora Marta Segarra, i la filòsofa Hélène Cixous, modera la professora i investigadora de la UdG Maria Josep Balsach. 

Activitat paral·lela a l’exposició “El meu cos coneix cants inaudits, la carn diu ver, sóc carn espaiosa que canta: Una recerca sobre gènere, monstruositats i esdevenir altrx”.  

L’obra de l’escriptora francesa, nascuda a l’actual Algèria, Hélène Cixous, s’ha fixat des dels seus inicis en la qüestió de l’exclusió, de la no conformitat amb les normes i les categories imposades, en la violència contra qui no encaixa en aquestes caselles naturalitzades com a veritats. Als anys setanta, va ser una figura destacada del feminisme teòric francès, prefigurant la posició queer, ja que sempre ha combatut els binarismes que constrinyeixen i fins i tot maten. Recollint el llegat de Shakespeare, però també el de Clarice Lispector, entre altres, els seus textos es submergeixen en les passions humanes i més que humanes, ja que una de les fronteres que desconstrueix és la que separa la humanitat i l’animalitat. En aquest seminari, desenvoluparà temàtiques explotades en la seva obra més recent, centrada en la Shoà. 

localització

On es realitza l'acte: Sala de graus de Sant Domènec – UdG