Sento veus

Helena Guilera, Eloy Fernández Porta i Pau Vidal

Sento veus

Dijous 23 març - 20:00 h

Sala El Torín

Entrada gratuïta. Aforament limitat

Les malalties mentals són la principal causa de mort d’avui dia de la nostra societat: ansietat, depressions, bipolaritats, esclats de violència… És la ment el nostre principal enemic? Els escriptors Eloy Fernández Porta i Helena Guilera conversaran amb Pau Vidal sobre els camins entre el seny i la follia, al mateix temps que posaran al centre de debat com es poden literaturitzar aquestes malalties per fer-les encara més visibles. 

 

Helena Guilera

(Barcelona, 1993). Va estudiar interpretació de piano al Conservatori del Liceu i Teoria de la Literatura a la Universitat de Barcelona. Al Regne Unit va obtenir un
màster en Edició Internacional a la City University of London, i va treballar  d’agent literària. Actualment fa d’editora. Ha publicat relats a les revistes Branca i Sol Ixent, i ha col·laborat a la revista Visat del PEN Català. L’escuma és la seva primera novel·la.

Eloy Fernández Porta

(Barcelona, 1974). Es doctor en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra. Ha publicat dotze llibres, entre ells, a Anagrama, els assaigs En la confidencia, Las aventuras de Genitalia y Normativa, Los brotes negros i L’art de fer-ne un gra massa. És autor del guió de la peça de videoart Wonders de Carles Congost i de l’estudi El reflex d’en Jonàs Verí, publicat com a postfaci a Autoretrat en un mirall convex, de John Ashbery (Llibres del Segle). Ha estat co-curador de les exposicions “Narcohumanisme” (Bòlit, amb Núria Gómez Gabriel) i “Bad Painting?” (Fundació Vila Casas, amb Carlos Pazos). Ha estat guardonat amb el Premi Extraordinari de Doctorat, el Premio Anagrama y el Premi Ciutat de Barcelona.

Pau Vidal

(Barcelona, 1967). És filòleg de formació i divulgador lingüístic d’ofici. Ha escrit novel·les, llibres de contes, de llengua com: En perill d’extinció. 100 paraules per salvar, El catanyol es cura, Manual del conflicte, Corregir mata. També ha publicat un assaig sociolingüístic: El bilingüisme mata i un manual d’empoderament lingüístic, Nivell Ç. Ha traduït narrativa italiana contemporània (Tomasi di Lampedusa, Saviano, Pasolini, Federico de Roberto, Tabucchi, Erri de Luca, Gianni Rodari…) i una quarantena de novel·les d’Andrea Camilleri, el creador del comissari Montalbano. Ha fet seccions sobre llengua a ràdio i televisió (TV3, Catalunya Ràdio, Rac1, COM Ràdio, BTV…) i columnes d’opinió a Vilaweb. Ha confegit el crucigrama diari d’El País Catalunya durant 25 anys i és autor del primer crucigrama digital en català, al diari El Nacional. Actualment elabora els minimots diaris a Vilaweb. El seu últim títol és El llibre del Paraulògic, juntament amb Jordi Palou.

localització

On es realitza l'acte: Sala El Torín