Pròleg del MOT. Conversa “Hic sunt dracones. Una cartografia de la por, l’angoixa i el pànic”

Bernat Castany i Àlex Martín

Pròleg del MOT. Conversa “Hic sunt dracones. Una cartografia de la por, l’angoixa i el pànic”

Divendres 10 març - 19:00 h

Biblioteca Pública de Girona Carles Rahola

Entrada gratuïta. Aforament limitat

Presentació del programa a cura de Glòria Granell, directora del MOT a Girona. A continuació, conversa entre Bernat Castany i Àlex Martín, comissari del MOT 2023.

La por és un sentiment universal que adopta nombroses formes particulars. Cada època, cultura, classe social, caràcter, edat i biografia té les seves pors específiques, i totes elles formen per a cada individu un territori únic que només podrà cartografiar si gosa endinsar-s’hi. L’objectiu d’aquesta conferència és presentar breument les coordenades bàsiques de la por per conèixer-la i combatre-la millor.  

 

 

Bernat Castany

(Barcelona, 1977). És llicenciat amb premi extraordinari en Filosofia i Filologia Hispánica. És doctor en Filologia Hispànica per la Universitat de Barcelona amb la tesi L’escepticisme a l’obra de Jorge Luis Borges i PhD en Estudis Culturals per la Universitat de Georgetown, Washington D.C., amb la tesi Literatura postnacional a Hispanoamèrica. Ha publicat els llibres Una filosofía del miedo (Anagrama, 2022), Pensamiento crítico ilustrado (Thule, 2022), Que nada se sabe. El escepticismo en la obra de Jorge Luis Borges (Cuadernos de América Sin Nombre, 2012), Literatura posnacional (Editum, 2007) i Antología crítica de la poesía modernista hispanoamericana (Alianza, 2009). Ha publicat diversos articles a revistes com Cuadernos Hispanoamericanos, Revista Chilena de Literatura, Anales de Literatura Hispanoamericana, Romance notes, Monteagudo, Analecta MalacitanaRevista de Filosofía, Iberoamericana, Pasavento Pliego Suelto. Col·labora de forma habitual en diaris com El País, Zenda Libros Pliego Suelto. Actualment és profesor de Literatura Hispanoamericana i Estudis Literaris a la Universitat de Barcelona. 

Àlex Martín

(Barcelona, 1974). És assagista, crític literari, professor de llengua i literatura catalanes i codirector del Congrés de Novel·la i Cinema Negre a la Universitat de Salamanca. Part de la seva activitat investigadora se centra en l’estudi del gènere negre i policíac en llengua catalana i castellana. Ha col·laborat en nombroses edicions de llibres, publicacions i articles, i ha impartit diverses conferències a universitats de diferents parts del món. Dirigeix la col·lecció “crims.cat”, de l’Editorial Clandestina, des del 2012.

localització

On es realitza l'acte: Biblioteca Pública de Girona Carles Rahola