Curs monogràfic: “La casa dels clàssics negres i policíacs”. Una aproximació a les literatures policíaques

Curs monogràfic: “La casa dels clàssics negres i policíacs”. Una aproximació a les literatures policíaques

Dimarts 31 gener - 18:00 h

Centre Cultural La Mercè

entrada
Entrada: 57 € Cal agafar entrada
organitza
Ho organitza: Aula d'Escriptura de Girona

Els dimarts 31 de gener, 7, 14 i 21 de febrer de 2023, de 18 a 20h

A cura de: Rafel Vallbona

 

La novel·la policíaca, negra o detectivesca és la literatura social d’avui en dia. Ja siguin escrits o en sèries de TV, els relats policíacs expliquen i fan entenedores les transformacions socials dels nostres temps i la degradació de la condició humana com no ho fan els mitjans de comunicació. Però no hi hauria sèries a Netflix o HBO si abans no haguessin existit els clàssics que van inaugurar i consolidar el gènere. Aquest curs és una panoràmica de la història d’una literatura que arrenca al S XIX i que avui te una qualitat i interès inqüestionables arreu del món. 

Visitem els clàssics d’ahir, d’avui i de sempre: Edgar Allan Poe, Arthur Conan Doyle, Agatha Christie, Georges Simenon, Dashiell Hammet, Jim Thompson, Manuel de Pedrolo, Jaume Fuster, Manuel Vázquez Montalbán i Andreu Martín, entre d’altres. Propostes de lectures i de pel·lícules, nocions literàries en negre, tertúlia i altres sorpreses no necessàriament desagradables.

 

Rafael Vallbona. Escriptor. Autor d’uns setanta llibres de tota mena, alguns traduïts a l’italià, el francès, el portuguès o el castellà i altres guardonats amb una colla de premis entre els quals el Just Manel Casero. En literatures policíaques ha publicat El tant per cent, Dits enganxosos, Tros (premi Ferran Canyameres) –portada al cinema amb Roger Casamajor i Pep Cruz– i La musa de la plaça Reial.

localització

On es realitza l'acte: Centre Cultural La Mercè