Lliures i assilvestrats

Miren Amuriza, Carles Belda i Jordina Biosca

Lliures i assilvestrats

Divendres 18 març - 18:00 h

Sala El Torín

entrada
Entrada: Activitat gratuïta Cal agafar entrada
entrada
Retransmissió en directe aquí

Un viatge pel verb sense tinta amb una bertsolari, una narradora i un cantant. Aquests tres personatges són una mena de llegat del passat: viuen d’improvisar versos i narrar històries. Existeix aquesta possibilitat al segle xxi o són contes de la vora del foc?

Miren Amuriza

Miren Amuriza (Berriz, 1990). Llicenciada en Filologia Basca (UPV/EHU) i especialitzada en literatura infantil i juvenil (UAB). Bertsolari i escriptora. Ha participat en diverses iniciatives que entrellacen el bertsolarisme i el feminisme, així com en diversos projectes interdisciplinaris que uneixen el bertso amb la música i la dansa. Ha col·laborat en diverses publicacions i actualment compagina la seva feina d’educadora amb l’escriptura. Ha escrit diversos llibres infantils i el 2019 va publicar la seva primera novel·la, Basa (Elkar, 2019), la qual va ser premiada amb la beca Igartza i que ha estat traduïda al castellà per l’editorial Consonni.

Carles Belda

Carles Belda (Sabadell, 1972). Acordionista diatònic, cantaire i glosador, fa anys i panys que volta pel país. De Mequinensa a l’Alguer i d’Òpol a Monòver. Instruït en el format clàssic de la música clàssica, la troballa d’un vell instrument el va fer fer marrada vers les tonades de ball popular amb el diatònic. N’ha fet l’ofici gràcies, en gran part, al mestratge de Francesc Marimon, i hi ha afegit la tradició familiar per versionar el cançoner català molt al seu aire: com ara amb el Càntut, cooperant amb Carles Sanjosé, amb Mesclat, amb Pomada o amb el Conjunt Badabadoc. Al món de les lletres, impreses o dites, s’hi ha endinsat amb les auques i amb la poesia de rampell a Facebook i, més primmiradament, amb la glosa. Des del garrotín més barroer i desgavellat fins a les cançons de pandero més exigents i esmolades.

Jordina Biosca

Jordina Biosca és narradora. Explica històries des de fa més de vint anys, sobretot per a adults, amb tan sols la paraula. Res d’elements escènics ni artificis o tecnologies complementàries. És el seu ofici i la seva vida, cosa que de vegades, en aquests àmbits, es fa difícil de destriar. En paral·lel gestiona i dirigeix el festival de narració i tradició oral EVA (En Veu Alta) al Penedès i al Priorat des del 2005, i des del 2013 porta un voluntariat lector en veu alta anomenat EVA354.

localització

On es realitza l'acte: Sala El Torín