Exposició: ‘Insectòdrom I’

Exposició: ‘Insectòdrom I’

Del 25/03/2022 al 29/05/2022

Bòlit_StNicolau

entrada
Entrada: Entrada gratuïta
organitza
Ho organitza: Bòlit, Centre d’Art Contemporani

Els insectes ens sedueixen i atemoreixen a parts iguals. Van ser els primers organismes multicel·lulars i molts d’ells formen part de superorganismes. El seu biomorfisme basat en les múltiples potes, els exoesquelets, la capacitat de liquar-se… està tan allunyat del nostre món dels mamífers, que hem creat envers ells una por irracional. Els insectes han estat protagonistes de pel·lícules de terror, de faules i contes, objecte de pors infantils i plagues bíbliques, també són deïtats mitològiques. Amb el tombant al segle XXI, però, també són vistos com a remeis contra la crisi climàtica, la crisi alimentària o captivadors models d’organització social.

Insectòdrom és una instal·lació interactiva, sonora i visual, a càrrec dels músics residents a Calonge Eduard Pou i Sara Fontán, i de  l’artista d’origen argentí i resident a Girona, Agostina Laurenzano. L’obra parteix de tot el que hi ha en joc en la fricció entre allò humà i allò no humà. El punt de partida són els insectes, però no vistos des de l’entomologia, sinó des de la interpretació que la creació permet. La instal·lació, creada ex nuovo pels tres artistes, és una recreació sensorial d’allò que els insectes ens provoquen als humans: Fàstic, por, incomprensió, curiositat, fascinació.

Artistes: Eduard Pou, Sara Fontán, Agostina Laurenzano.

Comissariat: Ingrid Guardiola.

Horari: dimecres de 10 a 14; dijous i divendres de 10 a 14 i de 17 a 19; dissabte d’11 a 14 i de 17 a 19; diumenge i festius d’11 a 14 h.

localització

On es realitza l'acte: Bòlit_StNicolau