Eren bruixes?

Fernanda Melchor i Brenda Navarro

Eren bruixes?

Dijous 24 març - 20:00 h

Biblioteca Pública de Girona Carles Rahola

entrada
Entrada: Activitat gratuïta Cal agafar entrada
entrada
Retransmissió en directe aquí

L’origen de la novel·la que ha donat fama a Fernanda Melchor és l’assassinat d’una dona “perquè era bruixa”, segons afirma l’assassí. Però el protagonista de la novel·la és d’un poble de Veracruz enmig de conreus de canya, proper als pous de petroli. Formes tradicionals de violència conviuen amb les noves i condicionen brutalment la vida de les dones.

Fernanda Melchor

Fernanda Melchor és una de les veus literàries mexicanes més interessants de l’actualitat. És autora del llibre de cròniques Aquí no es Miami (Literatura Random House, 2018) i de les novel·les Falsa liebre (Almadía, 2013) i Temporada de huracanes (Literatura Random House, 2017). Aquest última ha estat traduïda a més de trenta idiomes i ha estat finalista del Premi Booker International. La seva novel·la més recent és Páradais.

Brenda Navarro

Brenda Navarro (Ciutat de Mèxic, 1982) és sociòloga i economista feminista per la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic. Va fer un màster en Estudis de Gènere, Dones i Ciutadania per la Universitat de Barcelona. Ha estat redactora, guionista, reportera i editora, i ha treballat a diverses ONG relacionades amb drets humans. Va ser fundadora del #EnjambreLiterario, un projecte enfocat a publicar obres escrites per dones. Casas vacías, la seva primera novel·la, editada per Sexto Piso, va ser premiada amb el XLII Premi Tigre Juan i traduïda a set llengües. Ceniza en la boca, la seva segona novel·la, surt a la primavera del 2022.

localització

On es realitza l'acte: Biblioteca Pública de Girona Carles Rahola