El bosc i el polígon

Anna Ballbona, Ramon Mas i Adolf Beltran

El bosc i el polígon

Divendres 25 març - 18:00 h

Biblioteca Pública de Girona Carles Rahola

entrada
Entrada: Activitat gratuïta Cal agafar entrada
entrada
Retransmissió en directe aquí

Filla d’un mas de carlins incrustat en un polígon industrial; fill d’un poble sense horitzó on la vida sembla haver-se retirat al bosc: són adolescències ben recents que inspiren aquestes dues novel·les, en què les mutacions del món rural han convertit els sedentaris en desplaçats.

Anna Ballbona

Anna Ballbona (Montmeló, 1980). És escriptora i periodista. Ha publicat les novel·les No soc aquí (Premi Llibres Anagrama 2020) i Joyce i les gallines (finalista del mateix premi el 2016). Les dues s’han traduït al castellà i, a més, No soc aquí apareixerà en grec, i Joyce i les gallines, en alemany. També és autora dels poemaris Conill de gàbia (LaBreu, 2012) i La mare que et renyava era un robot (Premi Amadeu Oller 2008). L’any passat va rebre una beca Premi Barcelona per a un llibre de no-ficció sobre esport femení (Elles competeixen).

Col·labora al programa de literatura de Catalunya Ràdio, “Ciutat Maragda”, i escriu al diari Ara i a les revistes El Temps i Serra d’Or. Ha escrit també per Barcelona Metròpolis, L’Avenç i Sàpiens, entre d’altres mitjans. Condueix diversos clubs de lectura per a biblioteques de Barcelona i l’àrea metropolitana, i coordina els continguts d’un projecte de clubs de lectura per a professionals sanitaris.

Ramon Mas

Ramon Mas (Sant Julià de Vilatorta, 1982) és llicenciat en Filosofia i fundador de l’editorial Males Herbes, dedicada a la contracultura i a les literatures de la imaginació. Ha publicat les novel·les Crònica d’un delicte menor (L’Albí, 2012), Afores (Edicions de 1984, 2017), Estigmes (Edicions de 1984, 2019) i L’endemà de la teràpia (Edicions de 1984, 2020) així com el llibre de poemes Òsties (AdiA edicions, 2017). Té un grapat de contes i articles recopilats en diferents antologies, revistes i fanzins. Recentment ha fet la selecció i els pròlegs de dos llibres sobre els altres cànons de la literatura catalana: Savis, bojos i difunts (El conte decadentista a Catalunya entre el 1895 i el 1930) i Bromistes, tramposos i mentiders (Antologia del realisme màgic català 1923-1945).

Adolf Beltran

Adolf Beltran (Barcelona, 1962) és periodista i actualment treballa als programes “Ciutat Maragda”, de Catalunya Ràdio, i “L’irradiador”, d’Icat FM. Al llarg de la seva carrera ha conduït espais de divulgació històrica i filosòfica i ha fet de guionista en programes com “El matí de Catalunya Ràdio” i “Crims”. També ha estat enviat especial en notícies d’àmbit internacional. És autor dels llibres Notícies d’un segle i Veritat o mentida i és curador de Principis de botànica funerària.

localització

On es realitza l'acte: Biblioteca Pública de Girona Carles Rahola