A pasturar

Eva Baltasar, Gabi Martínez i Àgueda Vitòria

A pasturar

Dissabte 26 març - 18:00 h

Biblioteca Pública de Girona Carles Rahola

entrada
Entrada: Activitat gratuïta Cal agafar entrada
entrada
Retransmissió en directe aquí

Què hi busquen, al món rural, els que hi arriben fugint de la ciutat? En parlaran dos escriptors que van viure fent de pastors durant una breu temporada i que ho han novel·lat: ell, des d’una preocupació mediambiental; ella, des d’una exploració personal.

Eva Baltasar

Eva Baltasar (Barcelona, 1978). És escriptora i poeta. El 2018 va publicar la novel·la Permagel, que va rebre el Premi Llibreter, va ser finalista del Prix Médicis Étranger 2021 i ha estat traduïda a més de deu idiomes. Permagel és la primera entrega d’un tríptic amb protagonistes femenines a la qual ha seguit Boulder, Premi Òmnium a la Millor Novel·la 2020, i que tanca Mamut. L’autora viu amb les seves filles en una vila prop de les muntanyes.

Gabi Martínez

Gabi Martínez (Barcelona, 1971). Escriptor. Bona part de la seva obra fa especial atenció a les relacions entre les persones i el medi natural on viuen. Els seus llibres En la barrera, Sólo para gigantes, Animales invisibles, Las defensas, Un cambio de verdad i Naturalmente urbano en són exemples clars. D’altres títols destacats són Sudd, Los mares de Wang, Voy i Una España inesperada. Acaba de publicar Lagarta. La seva obra ha estat traduïda a deu països, la qual ha rebut diverses distincions i ha estat adaptada a nombrosos formats. Dirigeix el Festival Liternatura. Codirigeix el projecte “Animals invisibles”. És membre fundador de l’Asociación Caravana Negra i la Fundación Ecología Urbana y Territorial. És padrí de la llibreria NaturaLlibres d’Alins, un poble del Pallars Sobirà.

Àgueda Vitòria

Àgueda Vitòria volia ser antropòloga però és pescadora, aprenent de ramadera, cambrera i qualsevol altra cosa que li permeti sobreviure. Va néixer a un poble petit de la comarca valenciana d’El Comtat, on viu actualment. Col·labora en diferents mitjans de comunicació, on comparteix la seva experiència i les seves recerques en temes relacionats amb la ruralitat, el sector primari, l’antropologia marítima o l’etnozoologia. Espera seguir vivint on viu durant molt més temps, tot i els porcs senglars, els jubilats europeus o la gentrificació rural fruit de la concepció dels espais més enllà de la ciutat com a refugi davant nous possibles col·lapses.

localització

On es realitza l'acte: Biblioteca Pública de Girona Carles Rahola